Guilin, Çin

cin trenleri

xian`dan guilin`e tren yolculuğu oldukça rahat ve keyifliydi. etraftaki ahaliyle yine yakınlık kuruldu. çin`de çocuklar çok seviliyor, çocuğunuzla çin`e giderseniz oldukça ilgi ve sevgi toplayacağınızı söyleyebilirim.

guilin

guilin`e vardığımızda sıcak iklimi görünce hemen bir gevşeme geldi. güneyin gözünü seveyim, insanlar rahat, etekler kısa, çinin o gürültü patırtısından bir nebze uzaklaştıdı bizi. kaldımız hostelde facebook gibi sitelere erişimi sağlayan ayrı bir wifi bile vardı. biliyorsunuz facebook çin`de yasak hatta wordpress bile. ekonomik olarak bu kadar kapitalist takılıp halkına komünist dalgası çeken hükümetin devamlılığını sağlaması için özgürlüklerin kısıtlanması gayet doğal. pekin`deki alışveriş merkezleri ve lüks hayatın new york`la çok rahat kapıştığı ortadaydı şangay çok daha aşmış diyorlar orayı görmedim.

sempatik motorsikletler

sempatik motorsikletler

guilin`de hava ılıman olduğu için ulaşım araçlarının büyük kısmı motorlar, bu motorlara takılan şemsiyeler oldukça sempatik bir hava katmış.

guilin genel olarak longji pirinç teraslarına ve sürreal görünümlü yanshuo`ya gitmek için gidilen bir sehir. 3 saatlik yerel otobüs yolculuğu sonrası guilin`den teraslara ulaştık. dolmuşçular bizi kazıklamaya çalışsa da çin`de devlet memuru olarak çalışan yolda tanıştığımız arkadaşımız sayesinde kazıklanmaktan kurtulduk. tura katılmayıp toplu taşıma ile kendi turunu yapmanın kazıklanmak gibi bir riski var. çin seddiden bunu yaşamıştık neyse o ayrı bir mevzu…

pirinç teraslarının tepesinde yer alan hostelimize iyi bir tırmanış sonrası ulaştık. mevsim sonbahar olduğu için hasatı kaçırmıştık, sarı sarı görünen teraslarda ekinler yeni yeni çıkıyordu ama manzara hiç de fena değildi. yalnız sisten fotolar pek iyi çıkmadı.

longji pirinc teraslari

biliyorsunuz çin`de ekmek yok pirinç var. teraslara bakarken düşündüm kim bilir kaç milyon kişinin karnı doyacak bu ekinlerle diye. adamlar sıkılmadan pilav yiyor dostlar.

yanshuo`da gunes batiyor

aklınızda olsun çin`e gelecek olursanız nereyi gezeyim derdiniz olmasın. çin kağıt paralarının arkasındaki resimlerin olduğu yerleri takip ederseniz tur tamamlanmış olur. guilin`e çok yakın yangshuo ile 20 yuanlık banknotlar sayesinde tanıştık.

2

ünlü Li river ve garip biçimli dağlar çok sürrealdi. bu coğrafya düzlüğün ortasından roket gibi çıkan dağları ile vietnam`a benziyordu. vietnam vizesi çıkmazsa çok üzülmeyeceğim artık. yanshuo`da trekking, kaya tırmanışı dağ bisikleti diğer opsiyonlar.

li nehri, sandal sefasi

biz kendi hesabımızda li nehrinde sandal sefasını da yaptıktan sonra bu aşırı turistik şehirde fazla oyalanmadan, katmandu uçağına binececeğimiz Hong Kong`a yollandık.

About 1a1e

a female homo sapien, named after a flower, resident of planet Earth.
Bu yazı Guilin içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın