Meksika’dan Guetemala’ya geçiş

IMG_20141103_115600 Bizden bir hafta önce protestolardan yollar kapalıymış ama bizim şansımıza çok kolay oldu. San Cristobal de las casas’dan Xela’ya direk minivanle geçtik, ücreti 300 peso.
Sınıra gelmeden öğlen yemeyi molası verdik, biraz pahalı bir lokantaydı o yüzden yanında atıştırmalık birşeyler almak iyi bir fikir olabilir. Meksika’dan çıkışta 25$ (300 peso) ücret ödememiz gerekti, bunu iyi araştırmakta fayda var gercekten gerek var miydi yoksa oyuna mi geldik emin degilim. Bir de pasaportumda Meksika giriş damgam yoktu, sadece giriş kartım vardı, sorun olmadı. Guatemala’ya girişte ise sınır memuru önce 20 peso sonra 10 peso istedi vermedim, ilker vermiş, ortaya karışık bir durum. Guatemala, Honduras, El Salvador ve Nikaragua arasında anlaşma var, bu ülkeler için toplam 90 gün giriş iznini aldık.

IMG_20141103_114759Sınırda araç değiştirdik, yol daraldı, dağlar şelaleler coğrafya iyice vahşilesti, kadınların etek motifleri değişti. Guatemala’ya hoşgeldik!

About 1a1e

a female homo sapien, named after a flower, resident of planet Earth.
Bu yazı Guatemala, vize, Vizeler, iki ülke arasında içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın